Sæddonorer hitter hos enlige kvinder

Enlige danske kvinder strømmer til fertilitetsklinikkerne for at blive kunstigt befrugtet, efter at Folketinget i januar 2007 gjorde det lovligt fo...

Slettet Bruger,

25/04/2008

Enlige danske kvinder strømmer til fertilitetsklinikkerne for at blive kunstigt befrugtet, efter at Folketinget i januar 2007 gjorde det lovligt for ikke kun kvinder i et heteroseksuelt parforhold at modtage donorsæd, men også for lesbiske og enlige. Det skriver Nyhedsavisen.

På Dansk Fertilitetsklinik på Frederiksberg i København blev der i 2006 insemineret 35 kvinder med donorsæd, mens tallet sidste år var næsten 400.

"Den voldsomme stigning skyldes først og fremmest enlige kvinder. Det er især stærke kvinder over 35 år, der virkelig har overvejet deres valg nøje i flere år, der kommer til os. Årsagen til at de vil insemineres er, at de mangler den rigtige mand eller er blevet forladt af deres mand i en sen alder, uden at have fået børn," siger Ursula Bentin-Ley, der er speciallæge og gynækolog på klinikken, til Nyhedsavisen.

En af de enlige kvinder, der har valgt at blive insemineret med donorsæd, er Anja Jensen på 37 år fra København. Hun blev insemineret gennem det offentlige system for knap et år siden og fødte for nyligt en pige.

"Jeg har overvejet det i mange år, fordi jeg ikke har haft held med at finde den mand, som jeg gerne vil have børn med. I de år tænkte jeg meget over, om man kan tillade sig at tage den beslutning, at sætte et barn i verden, som aldrig vil komme til at kende sin far," siger Anja Jensen til Nyhedsavisen og fortsætter:

"For det er egoistisk, at vælge at få et barn, på trods af at det så ikke har en far. Men jeg har tænkt det hele meget igennem og kan forsvare det."

[email protected]

Kilde: