Rygeforbud giver mere forurening

Slettet Bruger,

01/08/2007

I England fyrer man både for gråspurve og for rygere. Et forbud imod rygning på pubber og restauranter tvinger rygerne ud i den kolde luft, og det har medført en kraftig stigning i brugen af udendørs varmeapparater, beretter BBC.

Ifølge en rapport fra Energisparefonden, en organisation stiftet af den britiske regering i samarbejde med private firmaer, vil antallet af udendørs varmeapparater i Storbritannien blive fordoblet i løbet af næste år.

Og det bekymrer britiske politikere, der frygter, at de energikrævende apparater vil bidrage til klimaændringerne. Blandt andet vil parlamentsmedlem Desmond Turner fra Labour fuldstændig forbyde udendørs varmeapparater.

"Ren galskab"
Det er dog ikke alle, der vil gå så langt. Miljøordføreren for partiet Liberal Democrats, Norman Baker, vil blot forsyne dem med mærkater, der fortæller køberne, at varmeapparaterne er skadelige for helbredet.

"Udendørs varmeapparater er en absurd opfindelse. Det er latterligt, at folk forsøger at opvarme udendørs luft, og det er også uansvarligt i lyset af den udfordring, som klimaændringerne udgør for os alle," siger han.

Men at forbyde udendørs varmeapparater er "det rene galskab", siger Simon Clark, direktør for "Freedom Organisation for the Right to Enjoy Smoking Tobacco" (FOREST), der kæmper for rygeres rettigheder. Han mener, at forslaget "lugter af smålig hævngerrighed" over for rygere.

"Bryder disse parlamentsmedlemmer sig simpelthen ikke om tanken om, at rygere har det blot en lille smule behageligt, når de ryger tobak," spørger han.

[email protected]

Kilde: