Rose: Uffe lyver om Muhammed-krise i ny bog

Slettet Bruger,

01/12/2007

Det er løgn, hvad Uffe Ellemann-Jensen skriver om Muhammed-krisen i sin seneste erindringsbog, "Vejen, jeg valgte". Så skarp er kritikken af den tidligere Venstre-formand fra Flemming Rose, Jyllands-Postens kulturredaktør. Ellemann har tidligere kritiseret avisen for beslutningen om at lægge spalteplads til tegninger af Muhammed, men i sin bog er han "nødt til at gribe til løgn og fordrejning for at få sit private regnskab til at gå op," som Rose skriver i en kommentar i Jyllands-Posten.

I sin bog beskriver Ellemann forspillet til Muhammed-krisen, hvor Rose angiveligt skulle have bestilt karikaturer af Muhammed:

"Hermed gik han videre end det angivelige udgangspunkt, idet han bestilte karikaturer af Profeten, og ikke bare tegninger," skriver Ellemann i sin bog.

Ikke pointen
Men det passer ikke, lyder svaret fra Rose.

"Sandheden er, at jeg aldrig har bestilt karikaturer af profeten. Tværtimod bestilte jeg 'bare tegninger'. I et brev til danske bladtegnere, dateret den 19. september 2005, inviterede jeg dem 'til at tegne Muhammed, som du ser ham,'" skriver kulturredaktøren i Jyllands-Posten og tilføjer:

"Jeg var ligeglad med, om tegnerne leverede karikaturer eller ej. Det var ikke pointen."

[email protected]

Kilde: