Rideklubber får landbrugsstøtte

De er måske ikke lige hvad man forbinder med oplagte modtagere af landbrugsstøtter

Slettet Bruger,

08/01/2008

De er måske ikke lige hvad man forbinder med oplagte modtagere af landbrugsstøtter. Rideklubber har i 2005 og 2006 modtaget 2,7 millioner støttekroner for ikke at dyrke jorden, også landets golfklubber og andre sportsforeninger får EU-midler. Det skriver Nyhedsavisen.

"Og det er fuldstændig grotesk, at vi giver landbrugsstøtte til tomme marker hos rideskoler," siger medlem af Europa-Parlamentet Margrete Auken fra SF til Nyhedsavisen.

Men hos en af modtagerne, Rungsted Rideskole, er man ikke enig. Her står man fuldt ud inde for sidste års landbrugsstøtte på 38.600 kroner.

"Og hvad er egentlig forskellen på græssende køer og heste," spørger Elna Andersen, der ejer rideskolen.

Heller ikke hos Direktoratet for for Fødeerhverv, der administrerer støtteordningen, ser man noget problem i, at rideklubber skal belønnes for ikke at dyrke landbrug.

"Og her bruger de da jorden til, at hestene kan græsse," siger direktoratets kontorchef Niels Sønderby til Nyhedsavisen.

EU's revisorer kritiserede kort før jul voldsomt landbrugsstøtten og Revisionsretten nægtede for 13. år i træk at sætte deres underskrifter på EU's regnskaber. 30,7 procent af danske jordejere opgav en forkert mængde jord, havde revisorerne blandt andet fundet ud af.

[email protected]

Kilde: