Rektor: Ingen tager skade af en bilafbrænding

Det var helt forståeligt, at de autonome for et år siden brændte biler af og kastede med sten i gaderne, lyder det nu fra Forfatterskolens rektor, ...

Slettet Bruger,

17/04/2008

Det var helt forståeligt, at de autonome for et år siden brændte biler af og kastede med sten i gaderne, lyder det nu fra Forfatterskolens rektor, Hans Otto Jørgensen, i et opsigtsvækkende interview i Nyhedsavisen. Og bilafbrændingerne har i øvrigt fået et ufortjent dårligt image, mener han.

"Bilafbrændingerne er ikke vold. Det går jo ikke ud over nogen. Der er ingen personskade ved det, men der er til gengæld masser af personskader ved forureningen fra biler. Dét er virkelig afskyeligt. Hvorfor kalder man ikke det for vold?" spører Hans Otto Jørgensen i Nyhedsavisen.

Men bilafbrændinger er jo skade på folks ejendom, pointerer avisens journalist.
"Herregud, hvad fanden. Så har de vel en forsikring," svarer rektoren.

Han mener, at årsagen til, at unge autonome kan reagere med ødelæggelser er, at de "frustrerede over, at de aldrig bliver taget alvorligt med hensyn til uddannelsesinstitutioner og som samtalepartnere i den almindelige, parlamentariske diskussion". Adspurgt om danske unge ikke har det meget godt med SU og gratis uddannelse, svarer forfatterskolerektoren:

"Synes du hellere, at vi skulle lave dem til børnesoldater, så vi kunne få nogle borgerkrige?" Og han fortsætter: "Hvis man synes, at de unge har det for godt i Danmark, så kunne man lave det som i afrikanske bananrepublikker. Eller Gaza. Jeg synes hellere, at vi skulle få Gaza på benene. Jeg synes ikke, at danske unge har det godt i Danmark. De bliver tiet ihjel. Uddannelsesinstitutionerne bliver forringet dagligt, også min egen, fordi man ikke er parat til at investere i midler. Hvis skolebørnene skal på lejr, skal forældrene selv punge ud. Forældre skal selv betale for gardiner til deres børns skole. Kloakkerne er utætte, så rotterne vrimler op. Det er fuldstændig hat, hvad? Det ender med et nyt Bombay. Vi har et skattestop og en statsminister, som er bedre til at bruge en helvedes masse penge på det private end på det offentlige."

Rektoren kritiseres for at legitimere urolighederne af både politiet og justitsminister Lene Espersen.

"Det er meget betænkeligt, at sådan en person sidder som leder af en uddannelse, når han har så forkvaklet et syn. Han retfærdiggør jo vold som et redskab til at nå sine mål. Det kan aldrig komme på tale i en retsstat," siger Lene Espersen til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: