Professor: Pædagoger misbruger deres job til politisk agitation

Landets pædagoger træder i mange tilfælde langt over stregen, når de bruger deres arbejdsplads til at propagandere for politiske holdninger om, at ...

Slettet Bruger,

30. oktober 2008

Landets pædagoger træder i mange tilfælde langt over stregen, når de bruger deres arbejdsplads til at propagandere for politiske holdninger om, at politikere ikke bør give skattelettelser, eller at politikere der effektiviserer børnepasningen er ude på at ødelægge børns liv. Det slår professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet Steen Rønsholdt nu fast overfor Ritzaus Bureau.

"De må ikke bruge deres stilling til politisk agitation. Det er uvedkommende i forhold til at passe børn. Det kan aldrig blive deres opgave at udføre indoktrinering af hverken forældre eller børn," siger Steen Rønsholdt.

Bannere og plakater med politiske budskaber er de sennere år blevet en stadig mere almindelig del af danske forældres hverdag, når de afleverer deres børn til pasning i børnehaver og vuggestuer. Senest har pædagogernes fagforening, BUPL, distribueret en plakat til ophængning i daginstitutionerne, som protesterer mod den skattelettelse i København, som et bredt politisk flertal i Borgerrepræsentation har vedtaget.

Men nu har mange forældre fået nok, mener det konservative borgerrepræsentationsmedlem Majbritt Mamsen.

"Forældrene er dødtrætte af, at de bliver fortalt, hvad de skal mene. Vi vil ikke begrænse pædagogernes ytringsfrihed, men nu henstiller vi til, at man ikke misbruger e-mails eller hænger politiske bannere op, så forældre konstant tæppebankes med politiske holdninger," siger Majbritt Mamsen til Ritzau.

ole@180grader.dk