Politiet opgiver tiltale mod 170 autonome voldsmænd og ballademagere

170 autonome voldsmænd og ballademagere, der skabte kaos i Københavns gader og angreb politiet i december 2006 i protest mod en forestående rydning...

Slettet Bruger,

24. juni 2009

170 autonome voldsmænd og ballademagere, der skabte kaos i Københavns gader og angreb politiet i december 2006 i protest mod en forestående rydning af autonomhuste på Jagtvej 69, slipper helt for straf, efter at politiet har givet tiltalefrafald i aller sagerne. Det skriver Ritzaus Bureau.

"Der er nu snart gået tre år, og med udsigten til en langvarig sagsbehandling ved domstolene og en forventning om, at det kun ville blive til betingede domme, har vi valgt et tiltalefrafald," siger politiadvokat Jens Rasmussen til Ritzau.

En prøvesag mod fire personer, der blev idømt 40 dages fængsel for medvirken til vold og hærværk, fordi de ikke forlod stedet, har ellers vist, at det er muligt at få domstolen til at straffe, men de 170 slipper altså alligevel.

"Fordi der er gået så lang tid, og fordi det vil trække ud, før sagerne kunne afsluttes ved retten, ville de formentlig kun få betingede straffe," siger Jens Rasmussen.

Politiets beslutning kritiseres af Søren Pind, der er medlem af Folketingets retsudvalg for Venstre.

"Igennem de senere år har Københavns Politi gang på gang valgt kompromis og nemme udveje - hvad vi i dag betaler prisen for. Som en politimand en dag sagde til mig: 'Vi er blevet et opgivelsespoliti, fremfor et opdagelsespoliti'. Derfor er vi gået fra at følge ænder over gaden til at jagte maskinpistolskydende rockere og indvandrerbander. En halsløs jagt, hvor de skyldige gang på gang går fri, og ingen respekt har for bl.a. politiet. Det er ikke en tilstand, politikerne har frembragt. Det har politiledelsen selv. Senest nu ved disse sager, der opgives," skriver Søren Pind på sin blog på berlingske.dk.

Han spørger nu, om opgivelsen af sagerne er sanktioneret af justitsminister Brian Mikkelsen.

"I modsat fald er det et brud på en specifik ordre fra politiets øverste chef. Hvad der er værst, ved jeg ikke," skriver Søren Pind med henvisning til, at "vi har gentagne gange fået af vide af justitsministeren, at der er indført nultolerance i København".

ole@180grader.dk