Pia K. undsiger landets dygtigste økonomer

De økonomiske vismænd siger det, Rockwool Fondens Forskningsenhed siger det, Skatteministeriet siger det, og nobelprisøkonomen Edward Prescott sige...

Slettet Bruger,

04. juli 2008

De økonomiske vismænd siger det, Rockwool Fondens Forskningsenhed siger det, Skatteministeriet siger det, og nobelprisøkonomen Edward Prescott siger det: Der kommer ikke færre penge i statskassen, hvis topskatten sænkes i Danmark.

Alligevel hævder Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, i dagens Berlingske Tidende, at det ikke passer og endda også, at ingen mener det.

"Den med at topskattelettelser finansierer sig selv, fordi folk vil arbejde mere, er der jo ingen, der tror på," siger Pia Kjærsgaard til avisen.

Udsagnet er en del af et udfald mod de Konservative, som DF-lederen opfordrer til at holde mund resten af sommeren med yderligere tale om, at skatten bør lettes.

"Det er en tilbagevendende diskussion med de Konservative, at man gerne vil have den her skattediskussion igen og igen og igen. Det er fuldstændig utilstedeligt, hvis vi hen over sommeren skal fægte rundt om topskatten. Det gider jeg simpelthen ikke. Helt ærligt, vi gider ikke lege med dem," siger Pia Kjærsgaard.

Udtalelsen kommer, efter at Pia Kjærsgaard ellers tidligere i går overfor Ritzaus Bureau udtalte, at skattelettelserne jo nok vil komme, og at hun ikke vil afvise at lægge stemmer til en lettelse af topskatten.

ole@180grader.dk