Paula Larrain: Journalister er røde, og det kan ses på deres arbejde

Den tidligere vært for DR1's TV-Avisen og deltager i TV 2-programmet "Vild med dans" Paula Larrain bringer nu nye skyts på banen for borgerlige med...

Slettet Bruger,

03. september 2008

Den tidligere vært for DR1's TV-Avisen og deltager i TV 2-programmet "Vild med dans" Paula Larrain bringer nu nye skyts på banen for borgerlige mediekritikere. I en klumme i Ekstra Bladet skriver hun direkte, at danske journalister generelt er venstreorienterede, og at det kan ses på deres journalistik.

"Da mange journalister i deres ungdom har raset over verdens uretfærdigheder, og som sagt siden kun har været udsat for sparsom uddannelse, så hænger de ofte fast i traditionelle venstrefløjsdogmer præget af tidens socialdemokratiske tabuisering," skriver Paula Larrain, der i dag er folketingskandidat for de Konservative, og fortsætter:

"Der er bare nogle ting, som ikke engang er til diskussion. Så som: Det er altid synd for dem i Afrika, USA er et grimt land med mange fattige og onde, rige mennesker, babysæler er bedre dyr end køer, og derfor må deres skind ikke bruges til tøj, biler er noget skidt, cyklen er god, og alle på overførselsindkomst har fortjent hver en krone - selvom de udgør 1,7 millioner af en velstående befolkning på fem."

Når alle disse dogmer bruges til at udvælge historier hver dag, skriver Paula Larrain, "ja, så kan man godt tænke sig til, at journalistikken kommer til at se lidt venstredrejet ud".

Og så tager hun fat i venstrefløjens udlægning af Morten Løkkegaards EU-kandidatur for Venstre: Det forhold, at han - som i øvrigt er Larrains eksmand - og flere andre journalister fra TV-Avisen er sprunget ud som kandidater og folkevalgte for borgerlige partier, beviser ifølge venstrefløjen, at i hvert fald DR ikke kan være så venstredrejet, så det gør noget. Sådan ser Paula Larrain dog ikke på det:

"Borgerlige journalister er sjældne, og det mærker man da så tydeligt, når man selv er borgerlig og arbejder på et nyhedsmedie. Har nogen måske spurgt til, hvorfor alle disse borgerlige journalister fra DR vælger nye græsgange?" spørger hun.

ole@180grader.dk