Ny Alliance vil lukke kasserne og åbne grænserne

Ny Alliance vil nu lægge sig i selen for et helt nyt princip i den danske indvandringspolitik: Åbne grænser, men lukkede kasser

Slettet Bruger,

23/05/2008

Ny Alliance vil nu lægge sig i selen for et helt nyt princip i den danske indvandringspolitik: Åbne grænser, men lukkede kasser.

"Folk er velkomne til Danmark, hvis de kan finde et arbejde og forsørge sig selv. Men bliver de syge eller arbejdsløse, skal de ikke belaste de offentlige kasser," siger partiets formand, Naser Khader, til Nyhedsavisen.

Han foreslår, at indvandrerne i stedet tegner en privat sygeforsikring. Forslaget falder imidlertid på stenjord hos de øvrige partier.

"Jeg er enig i intentionen. Danmark har brug for arbejdskraft. Men vores velfærdsydelser skal gælde alle i samfundet. Ellers ender vi med at få et A- og et B-hold," siger Venstre-manden Karsten Lauritzen, der formand for Folketingets udvalg for udlændinge- og integrationspolitik.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Peter Skaarup, vil heller ikke være med.

"I den ideelle verden lyder det jo meget smukt, at folk skal have fri indrejse, men at dem, der kommer hertil, ikke skulle have ret til offentlig forsørgelse, er jo helt urealistisk at forestille sig i Danmark," siger Peter Skaarup til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: