Nettogevinst på skattepakke: 43 kroner

Slettet Bruger,

11/09/2007

Forskellen mellem at gå ledig og at gå på arbejde er for lille, har VK-regeringen længe sagt. Alligevel har man ikke øget forskellen synderligt med sin nye skattepakke. En stor fadøl eller en frokostpizza med en halv liter cola - det er omtrent hvad en ledig kan bruge de 43 kr., som han får ekstra ud af tage et job, når skattepakken er trådt i kraft, i forhold til eksisterende regler. Det viser beregninger Danske Bank, har foretaget for Børsen. Dermed er der ikke udsigt til, at det ekstra arbejdsudbud, man så længe har sukket efter, kommer fra landets 90.500 registrerede ledige.

"Det får ikke folk til at vælte ud på arbejdsmarkedet i hobetal. Man vil kun få en lille jobeffekt i bunden af indkomstskalaen, når forskellene er så små," påpeger Danske Banks chefanalytiker Steen Bocian.

Med skattepakken får en lavtlønnet dansker en skattelettelse på 129 kr. om måneden. Men da dagpengene samtidig reguleres opad med 86 kr. er der nøjagtig en tredjedel eller 43 kr tilbage af den økonomiske fordel ved at tage et job. Skatteminister Kristian Jensen (V) erkender at incitamentet for at vælge beskæftigelse ikke ændres betragteligt. Alligevel forventer han en effekt

"Vi er godt klar over, at selve forskellen mellem at være i arbejde og i ledighed ikke stiger voldsomt, men den stiger dog. Og vi forventer også, at der isoleret set vil komme 1.000 personer ekstra i job som følge af skattepakken," siger Kristian Jensen.

Ifølge regeringens beregninger vil 2,9 procent af arbejdsstyrken tjene under 1.000 kroner om måneden på at gå på arbejde frem for at gå ledig.

[email protected]


Kilde: