Naboer i Grøndal trygler autonome: Vil I ikke godt blive væk

Slettet Bruger,

03/10/2007

Af Thomas Breitenbach Jensen

Beboere i kvarteret Grøndalsvænge i København er bekymrede over udsigten til at få et nyt ungdomshus som nabo, efter at en gruppe, der kalder sig G13, har bebudet, at de på lørdag vil besætte det tidligere vandværk på Gøndalsvænge Allé 13.

Det har fået en beboergruppe til at appellere til både G13 og medlemmerne af Københavns Borgerrepræsentation.

I et brev til Borgerrepræsentationen hedder det blandt andet, at borgerne er bekymrede over udsigten til larmende koncerter og kampe med politiet.

"Vi forventer naturligvis, at I som folkevalgte prioriterer almindelige menneskers ret til at leve i fred højere end at være imødekommende overfor det ungdomshusmiljø, som gentagne gange har udøvet hærværk og vold i et omfang, som vi ikke har set i Danmark siden anden verdenskrig," skriver beboerne.

Brevene er forfattet af beboernes talsmand, Rasmus Jarlov, og bag ham står 950 underskrivere på www.groendalfriforungdomshus.underskrifter.dk.

Rasmus Jarlov er medlem af Grøndal Lokalråd for de Konservative, og var ved seneste kommunalvalg kandidat til Borgerrepræsentationen i København.

En præventiv øvelse
Er det her mere en politisk manifestation fra din side, end det er et egentligt udtryk for bekymring fra beboerne?
"Der er i hvert fald 950 mennesker, der indtil videre har skrevet under på, at de gerne vil slippe for et ungdomshus, og jeg kan også konstatere, at der er to partier (Enhedslisten og SF, red) i Borgerrepræsentationen, der gerne vil placere et ungdomshus ude på Grøndalsvænge. Så der er i hvert fald en holdningskløft mellem visse politikere og beboerne i området," siger Rasmus Jarlov til 180Grader.dk.

Der har tidligere været underskriftsindsamlinger og beboerorganisationer, der støttede et ungdomshus på Grøndalsvænge, der senere viste sig at bestå af mennesker, der boede flere kilometer væk. De 950 mennesker, der har skrevet under hos jer, bor de rent faktisk i Grøndalsvænge?
"Ja. Alle adresser er blevet kontrolleret og alle underskrivere bor i Grøndalsvænge eller indenfor en radius af 1,5 kilometer fra bygningen."

Hvad forventer I at opnå med brevene?
"Det er i høj grad en præventiv øvelse, der går ud på, at få forhindret, at vi nu på lørdag endnu engang ser nogle politikere, der går ud og siger, at når man begår kriminalitet, så viser det, at der er et behov for at imødekomme de krav, som de kriminelle har."

Beboergruppen har endnu ikke fået svar på deres henvendelser.

[email protected]

Kilde: