Leder: Løkke fik demonteret bomben, men en ny venter

Slettet Bruger,

19/12/2007

Regeringen har heldigvis ikke givet noget særligt til horden af hujende offentligt ansatte, som ellers havde håbet, at de med deres stemmer på venstrefløjen og Dansk Folkeparti kunne trumfe en højere løn igennem til sig selv. Den lønforhøjelse, som finansminister Lars Løkke Rasmussen har aftalt med partierne, er kun en fremrykning af penge, som de offentligt ansatte i forvejen skulle have haft - no big deal, altså.

Men Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har fået en chance for at kravle ned af det træ, som de sammen var klatret op i, da Dansk Folkeparti begyndte det populistiske overbud og fik følgeskab af Socialdemokraterne, der var bange for at miste stemmer til principløse Pia og hendes logrende hunde i folketingsgruppen. De to partier forsøger nu at hævde, at de har fået, hvad de gik til valg på, selvom alle andre ved, det er løgn - men det er i første omgang kun deres eget problem.

Vi andre får imidlertid problemet overrakt, når det bliver forår, og overenskomstforhandlingerne for den offentlige sektor går i gang, for her vil de offentligt ansatte nu være enormt sure og føle sig snydt. De fik så meget stillet i udsigt af det alternative flertal, men fik så lidt, og derfor er konfliktrisikoen nu meget større, end den ville have været uden den af Dansk Folkeparti igangsatte forventningsspiral.

Når lærere, politibetjente, sygeplejersker, hjemmehjælpere, pædagoger og mange andre offentligt ansatte til næste forår derfor nedlægger arbejdet, så danskerne ikke kan få den service, som de har betalt i alt for dyre domme for over skatten, så kan vi alle sammen sende en venlig hilsen til især ledelsen i Dansk Folkeparti:

Hva' så, kræmmere? Var det virkelig de par mandater værd?

Kilde: