Løkke lod skatteyderne betale privat ophold i San Francisco

Finansminister Lars Løkke Rasmussen fik tilbage i september 2005 som sundhedsminister betalt en fri-weekend i livlige San Francisco af skatteyderne

Slettet Bruger,

01/05/2008

Finansminister Lars Løkke Rasmussen fik tilbage i september 2005 som sundhedsminister betalt en fri-weekend i livlige San Francisco af skatteyderne. Det samme fik tre medfølgende embedsmænd, skriver Ekstra Bladet.

USA-rejsen var led i et officielt program, men den lille delegation var taget afsted to dage før tid for at kunne nyde nogle fridage på skatteydernes regning. Således betalte ministeriet både overnatning og fortæring i dagene før, det officielle program begyndte.

Udgiften til hotelovernatning på Hotel Hilton i to ekstra dage for Løkke-selskabet står skatteyderne i mindst ekstra 12.000 kroner, skriver Ekstra Bladet. Dertil skal lægges fortæring lørdag og søndag på andre mindst 3.000 kroner. Plus det løse til Løkke, blandt andet i form af lidt fra minibaren både lørdag og søndag.

Forløbet bekræftes af Lars Løkke Rasmussens spindoktor, Søs Marie Seeerup. Men hun undskylder på ministerens vegne arrangementet med, at ministeren undlod at rejse på businessclass, som han ellers har ret til på oversøiske destinationer. Derved sparede ministeriet et stort beløb, siger Seerup og henviser til at en enkelt businessclass retur med SAS til San Francisco koster 37.000 kroner.

"Så ved at spare på flybilletten mente man nok at kunne forsvare noget ekstra overnatning i San Francisco," siger Søs Marie Seerup til Ekstra Bladet.

[email protected]

Kilde: