Kortfattet Lars Grenaa til 180: Ungkommunist med våbendrømme er fejlciteret

Slettet Bruger,

12/06/2007

Af Ole Birk Olesen

Der er tale om et fejlcitat, når formanden for Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund (DKU), Cathrine Pedersen, i dagens MetroXpress er citeret for at sige, at de eneste våben, man ikke må bruge i en politisk kamp er masseødelæggelsesvåben, fordi de risikerer at ramme arbejderklassen selv. Det siger Lars Grenaa, hovedbestyrelsesmedlem i pædagogernes fagforening, BUPL, til 180Grader.dk.

180Grader.dk har tidligere forsøgt at få en kommentar fra Lars Grenaa til en artikel om hans medlemskab af det stalinistiske parti Arbejderpartiet Kommunisterne og i dag til hans syn på udtalelserne i MetroXpress fra partiets ungdomsorganisation.

Vi har skrevet nogen artikler angående dit medlemskab af Arbejderpartiet Kommunisterne, og hvorvidt det er foreneligt med dit medlemskab af BUPLs hovedbestyrelse. Det fremgår af partiets principprogram, at det er et parti, som mener, at Stalin var en stor mand ...
"Hvis du er i gang med et interview, så kan jeg sige, at jeg har to kommentarer til både det, du ville spørge om sidste gang, og det du vil spørge om i dag. Så det kan vi lige så godt gøre, i stedet for at du stiller alle mulige spørgsmål," siger Lars Grenaa.

Ok.

"Dels skal man ikke tro på alt det, man læser i avisen."

Hvilken avis?
"Bare generelt. Når du læser et eller andet i Politiken eller i en anden avis, så er det ikke ensbetydende med, at det er rigtigt. Det er bare sådan en generel kommentar."

Hvad er det, vi ikke skal tro på?
"Nummer to kommentar er, at ligesom en journalist ikke skal gøre det, så blander jeg selvfølgelig heller ikke mine personlige holdninger ind i det arbejde, jeg udfører."

Men det afføder selvfølgelig nogen spørgsmål.
"Dem må du så stille i din artikel. Jeg vil ikke kommentere yderligere på det."

Du vil ikke sige, hvad det er, vi ikke skal tro på?
"Når du f.eks. læser i avisen, at nogen vil skyde og alt muligt, så er det ikke sikkert, at det er rigtigt. Så kan det godt være, at de er fejlciteret f.eks."

Er de det?
"Det mener jeg, de er. Men nu er du i gang med et interview, og det har jeg ikke lyst til. Jeg har de her to kommentarer og ikke mere end det. Det må du respektere. Jeg kan godt forstå, du er nysgerrig, og at du har masser af spørgsmål, men jeg ønsker ikke at medvirke til mere end det. Hej," slutter Lars Grenaa.

Journalist Thomas Ambrosius fra MetroXpress nægter overfor 180Grader.dk, at han skulle have citeret DKU-formanden forkert.

Kilde: