Khader i Poulsen-sag: Jeg ville give pengene til nødhjælp

Slettet Bruger,

08/12/2007

Presset på Jørgen Poulsen vokser. Dagligt er der nye historier og målinger om danskere, vælgere, politikere, nødhjælpsarbejdere og meningsdannere, der tager afstand fra hans krav om aftrædelsesgodtgørelse fra Røde Kors, som han forlod efter folketingsvalget. Og nu tager også Ny Alliances partiformand Naser Khader bladet fra munden i sagen. Det skriver Berlingske Tidende.

"Jeg ville donere 750.000 kroner til Folkekirkens Nødhjælp eller andre humanitære formål," sagde Naser Khader, der i aftes på DR gentagne gange fik fremført budskabet, at "Nødhjælpspenge skal gå til nødhjælp".

Sagens hovedperson havde også TV-travlt i går. I direkte interviews på DR og TV2 forsvarede han sit synspunkt: Røde Kors kunne bare have bevilget ham orlov, så havde det ikke kostet dem en krone. Men selv om løsningen kunne have været udgiftsneutral for nødhjælpsorganisationen, så har den ikke, og kommer aldrig, på tale. Det fastslår Røde Kors' pressechef Hans Bech Gregersen.

"Vi kræver politisk neutralitet af den, der skal bestride jobbet som generalsekretær for Røde Kors. Og det ville samtidig være helt useriøst af en stor organisation som Røde Kors at give den ledende figur en orlov, der kan vare op til fire år," siger Hans Bech Gregersen til Berlingske Tidende.

Præsidenten for Røde Kors, tidligere nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen, afviser samtidig endnu en gang, at de 750.000 kroner, som Poulsen modtager, kommer til at gå fra tæpper, mad og medicin til folk med nødhjælpsbehov.

"Til gengæld bliver det så nødvendigt at spare på en række omkostninger, ligesom det vil indebære, at vore ansatte kommer til at løbe lidt hurtigere i det kommende år," siger Bodil Nyboe Andersen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: