Karin Riis: Folkeafstemning "usundt" for demokratiet

Slettet Bruger,

28/09/2007

Mens Enhedslisten, SF og Ny Alliance med kyshånd har taget imod Pia Christmas-Møllers forslag om at sende EU-traktaten ud til vælgerne, suverænitetsafgivelse eller ej, så får hun bestemt ikke støtte fra Venstres europaparlamentariker Karin Riis Jørgensen.

"Hvis der ikke er suverænitetsafgivelser i traktaten, er det en politisk afgørelse, om den alligevel skal sendes til folkeafstemning. Det mener jeg ikke, at den bør. Jeg synes, det er usundt for demokratiet, når EU-spørgsmål sendes til folkeafstemning. Det undergraver det repræsentative demokrati, for politikerne er jo valgt til at tage stilling til den slags," udtaler Karin Riis Jørgensen til DR Nyheder.

Hun opfordrer i stedet Folketinget til at gå i offensiven. Tage EU-spørgsmål op til løbende debat og tage ansvar for udviklingen i stedet for at overlade det til vælgerne.

"Det er for bekvemt at sige "folkeafstemning" hver gang, det handler om EU. Alt, der foregår i EU´s regi, er faktisk en del af indenrigspolitikken, men sådan bliver det ikke behandlet," siger Karin Riis-Jørgensen.

Karin Riis-Jørgensen har været medlem af Europa-Parlamentet siden 1994.

[email protected]


Kilde: