K: Ritts autonomhus er ulovligt

Slettet Bruger,

12/12/2007

Af IKKEMIG 2

At give advokat Knud Foldschack tilsynsretten til det nye autonomhus svarer til at lade Dansk Industri føre tilsyn med om danske arbejdsgivere overholder arbejdsmiljøloven. Det mener Rasmus Jarlov fra Det Konservative Folkeparti, der nu vil have Indenrigsministeriet til at undersøge, om Københavns Kommunes ordning er lovlig.

"Man laver en juridisk løsning, som er meget kreativ, på kanten af det lovlige og formentlig ulovlig," siger Rasmus Jarlov, der er suppleant til Københavns Borgerrepræsentation, til 180Grader.dk.

Han sammenligner ordningen med den lokalplan for Jagtvej 69, som Københavns venstrefløj med overborgmester Ritt Bjerregaard (S) i spidsen forsøgte at gennemføre. Lokalplanen, som ville have tvunget grundens ejer, Faderhuset, til at stille deres ejendom til rådighed for de autonome, blev siden underkendt af forvaltningsretseksperter.

Positiv særbehandling
"Man forsøger at give positiv særbehandling til de autonome, som om noget burde have negativ særbehandling efter al den ballade de har lavet," siger Rasmus Jarlov.

En central juridisk kilde i centraladministrationen, der ønsker at være anonym, bekræfter over for 180Grader.dk, at kommunen ikke kan uddelegere et tilsyn, og at den nye ordning, hvor advokat Knud Foldschack vil få overdraget forvaltningsretten over det nye autonomhus, er ulovlig.

[email protected]

Kilde: