Journalister er fredløse på Nørrebro

Pressefrihed er ikke en gade på Nørrebro i disse dage, hvor journalister tilsyneladende chikaneres systematisk

Slettet Bruger,

12/02/2008

Pressefrihed er ikke en gade på Nørrebro i disse dage, hvor journalister tilsyneladende chikaneres systematisk. Politiken.dk overværede således i går, hvordan det går mistænkte journalister, der af vanvare stiller deres bil fra sig i området.

Ved højlys dag, direkte foran en café, midt på Blågårds Plads parkede en mand en sort Volkswagen. Straks dukkede tre unge knægte op og afmonterede bilens fælge og nummerplader, før de skyndte sig væk med det hele.

Et par ældre fyre dukkede op inde fra Café Escobar for at se, hvad der foregik og fikifølge politiken.dk denne forklaring:

"Det er vist en journalists bil," sagde en af fyrene til de andre - og den forklaring accepteredes så.

DR kun på Nørrebro med vagter
Danmarks Radio har nu taget konsekvensen af de retsløse tilstande i området omkring Blågårds Plads og rykker nu kun ud til området med sikkerhedsvagter. Beslutningen blev i går meddelt af nyhedschef Ulrik Haagerup udsendte i går en email til medarbejderne på DR-Nyheder.

"Igen her til eftermiddag blev vores kolleger angrebet på Indre Nørrebro. Denne gang gik det ud over reporter Trine Heilmann og fotograf Dan Lykke, der var på et ellers fredeligt Nørrebro ved højlys dag for at lave et indslag. De blev skubbet og fotografen væltet og sparket af unge 2. generations-indvandrerdrenge, der stak af med fotografens kamera. Hverken Tine eller Dan kom heldigvis noget alvorligt fysisk til, men det skyldes kun held. Episoden kommer kun dagen efter, at vores SNG-bil blev angrebet på Nørrebro af en bande unge, der smed brosten ind gennem ruderne på bilen, mens der sad mennesker i den. At vores medarbejdere bliver overfaldet i dagslys og på et tidspunkt, hvor der ikke er uroligheder er nyt og viser, at truslen nu er yderligere skærpet over for vores folk i marken. Derfor er instruksen nu, at ingen tager på Indre Nørrebro i den kommende tid uden at have vagt med," skriver Ulrik Haagerup i mailen, som snaphanen.dk er kommet i besiddelse af.

Samtidig udsteder han forbud mod at parkere reportagevognen i et bestemt område på Nørrebro af frygt for hærværk:

"Hvis man tager ind på Nørrebro, må man ikke parkere ENG-vognen i den sorte firkant. Altså området Imellem Nørrebrogade, Åboulevarden, Jagtvej og søerne. Parkér på Fælledvej, Nørrebrogade eller Sankt Hans Torv. Vi ved af erfaring at vogne bliver angrebet, hvis man holder inde i området."

Hellere undvære billeder end blive udsat for vold
Ulrik Haagerup skriver videre, at DR ikke vil ophøre med at dække Nørrebro-urolighederne - "den fornøjelse skal voldsmændene ikke have," som han formulerer det - men på den anden side advarer han også sine medarbejdere imod at tage chancer:

"Vi vil hellere undvære billeder fra Nørrebro end opleve, at nogen kommer til skade på grund af bøller, der tilsyneladende ikke respekterer menneskeliv."

TV2 overvejer også at lade sine journalister følges med sikkerhedsvagter på Nørrebro, oplyser nyhedschef Michael Dyrby til avisen.dk.

[email protected]

Kilde: