Islamisk Trossamfund til demonstration imod ytringsfrihed

"Vi er samlet her i dag, fordi ytringsfriheden er et forbandet instrument i politikernes hænder," lød det blandt andet fra talerstolen, da Hizb-ut-...

Slettet Bruger,

16/02/2008

"Vi er samlet her i dag, fordi ytringsfriheden er et forbandet instrument i politikernes hænder," lød det blandt andet fra talerstolen, da Hizb-ut-Tahrir i går arrangerede demonstration på Nørrebro. På Sankt Hans Torv indtog foreningens formand, Fadi Abdullatif, talerstolen og lod pisken smælde over ytringsfriheden. Det beretter Politiken.

"I islam har vi pligt til at sige sandheden. Ytringsfriheden er friheden til at lyve," sagde Fadi Abdullatif ifølge Politiken.

Omkring 1.000 deltog i protestmarchen, der gik fra Nørrebro Station kl. 15 til Sankt Hans Torv. Også Kassem Ahmad, talsmand for Islamisk Trossamfund, blev set under demonstrationstalerne på Sankt Hans Torv.

Fornærmende tegninger
Anledningen var ifølge den kontroversielle politisk-religiøse organisation genoptrykningen af en tegning af Muhammed med en bombe i turbanen.

"Endnu en gang udsættes vores kære profet for fornærmelser og overgreb. Det er en del af en kampagne mod muslimer for at få os til at opgive vores tro, men de vinder aldrig," lød det fra talerstolen.

"Med sværd og ikke med ord"
For at forhindre, hvad Hizb-ut-Tahrir ser som bevidste krænkelser af islam, er det nødvendigt at omdanne Danmark til et islamisk kalifat, var et andet af budskaberne.

"Det er alene kalifatet, der er i stand til at stoppe krænkelserne. En stat, der reagerer med sværd og ikke med ord. En stat, der viser prisen for at fornærme profeten," sagde Abdullatif ifølge Politiken.

Se klip fra demonstrationen her:[email protected]

Kilde: