Hjemmeværnet smider tørklædet

Få dage efter hjemmeværnet på skrift og i et tv-indslag kunne fortælle om den vellykkede integration af Maria Mawla, der bar et tærklæde som en del...

Slettet Bruger,

20. juli 2009

Få dage efter hjemmeværnet på skrift og i et tv-indslag kunne fortælle om den vellykkede integration af Maria Mawla, der bar et tærklæde som en del af sin uniform, har kommitteret for hjemmeværnet Ulrik Kragh ringet hende op og informeret hende, at hun ikke må bære sit tørklæde. Det skriver politiken.dk.

"Jeg forstår ikke, at hun har fået lov, for det har ikke været i uniformsudvalget eller forbi ledelsen. Af hensyn til soldaternes sikkerhed har vi uniformsbestemmelser, som man skal overholde. Det er ikke for sjov. Derfor er det en fejl, at hun har fået lov til at tage uddannelsen med tørklæde," siger Ulrik Kragh til politiken.dk.

En endelig beslutning om hvorvidt tørklæder skal tillades vil dog først blive taget efter sommerferien, men Ulrik Kragh er på forhånd skeptisk. Det er nemlig vigtigt med en ensartet uniform, siger han.

"Man må ikke kunne identificere den ene frem for den anden. Hvis enheden kommer i kamp, må fjenden ikke kunne sige, at her er denne her person, man vil have ud af spillet. En afvigende uniform vil kunne udpege hende frem for de andre," siger han.

Maria Mawla forstår ikke helt begrundelsen for tærklædeforbuddet, som hun er godt og grundigt ked af.

"Jeg føler mig som mindre værdig. Jeg sætter åbenbart mit liv og andres i fare, hvilket er grotesk. Jeg er i hjemmeværnet - i Danmark. Dette her er en kamp for ligestilling for folk som mig. Vi skal have lov til at gøre det samme som alle andre," siger Maria Mawla til politiken.dk.

Ulrik Kragh afviser, at beslutningen er taget som følge af det poliitske pres, der i går opstod, da Dansk Folkeparti kritiserede brugen af tørklædet.

morten@180grader.dk