Helle Thorning-Schmidt: Politiken fordrejer

Af IKKEMIG 2I morges kunne 180Grader

Slettet Bruger,

21/02/2008

Af IKKEMIG 2

I morges kunne 180Grader.dk berette, at Helle Thorning-Schmidt tilsyneladende taler med to tunger, afhængigt af hvilket dagblad hun taler med. En artikel i Jyllands-Posten citerede således den socialdemokratiske leders opbakning til Villy Søvndals kritik af den ekstremistiske forening Hizb ut-Tahrir, som hun var "helt enig" i. Hvorimod hun ifølge Politiken skosede SF-formanden for ikke at tage en dialog med organisationen.

Nu har Helle Thorning-Schmidt imidlertid udsendt en pressemeddelelse, i hvilken hun afviser alle anklager om vankelmodighed. Politiken har fordrejet hendes ord, siger hun.

"Det er helt grotesk, fordrejet og urimeligt, når Politiken i dag hævder, at jeg kritiserer Naser Khader og Villy Søvndal for at benytte sig af hård retorik mod blandt andet den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir," siger S-lederen.

"Rædselsfuld bevægelse"
Jyllands-Posten har loyalt citeret hendes kritik af Hizb ut-Tahrir som "en rædselsfuld udemokratisk bevægelse", siger Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

"Jeg har ene alene givet udtryk for, at jeg ikke har nogen indvendinger imod, at integrationsministeren har mødtes med talmanden for Islamisk Trossamfund. Jeg har ikke sagt, at det giver mening af føre dialog med Hitz ut-Tharir."

[email protected]

Kilde: