Foghs opførsel i tyske medier møder kritik

I danske medier har Anders Fogh Rasmussen (V) været yderst ordknap med hensyn til sine planer for den forestående afstemning om EU-forbeholdene

Slettet Bruger,

04/04/2008

I danske medier har Anders Fogh Rasmussen (V) været yderst ordknap med hensyn til sine planer for den forestående afstemning om EU-forbeholdene. Men i flere interviews med tyske medier udtaler statsministeren, at danskerne skal stemme om euroen, og det helst til efteråret. Den udmelding møder kritik fra flere partier, beretter Ritzau og Jyllands-Posten.

Det er ikke "en statsmand værdigt", mener DF's EU-ordfører, Morten Messerschmidt.

"Jeg synes, at det er besynderligt, at Anders Fogh Rasmussen føler større trang til at orientere de tyske medier end sine danske vælgere om noget så afgørende som afskaffelsen af kronen. Det er kritisabelt," siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

"Jeg har opgivet at følge logikken"
Også hos Socialdemokraterne vækker Foghs mediehåndtering undren.

"Statsministeren har hele tiden udtalt sig meget floromvundet om folkeafstemninger til danske medier. Jeg skal ikke bebrejde ham, at han er mere præcis i tyske medier, men jeg kan ikke forklare det. Jeg har opgivet at følge logikken i hans handlinger," siger EU-ordfører Svend Auken til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: