Fire ud af fem i Nordvest siger nej til autonomhus

Af Ole Birk OlesenHvis politikerne fra Socialdemokraterne, SF og de Radikale i København troede, at de kunne få opbakning fra borgerne i Nordvest t...

Slettet Bruger,

06/04/2008

Af Ole Birk Olesen

Hvis politikerne fra Socialdemokraterne, SF og de Radikale i København troede, at de kunne få opbakning fra borgerne i Nordvest til at placere et hus for unge fra den ekstreme venstrefløj i kvarteret ved at flytte bestemmelsesstedet fra Frederikssundsvejens Skole til det nuværende kulturhus på Dortheavej, så troede de forkert. Ligesom en tidligere underskriftindsamling på nettet om skoleplaceringen viste massiv modstand i området mod at rumme et autonomhus, så viser en ny underskriftindsamling om den nye placering nøjagtig det samme.

Af over 1.600 indkomne underskrifter på indsamlingens førstedag er 78 procent afgivet på det synspunkt, at kommunen ikke skal stille et skatteyderfinansieret klubhus til rådighed for de autonome i kulturhuset.

"Resultatet kommer overhovedet ikke bag på os. Der er lige så stor modstand mod et ungdomshus på Dortheavej, som der var på Frederikssundsvejens Skole. Borgerne i NV har utroligt svært ved at forstå, at Rådhuset vil belønne vold og anarkisme. Ungdomshuset har stadig ikke beklaget sine optøjer. En organisation, som ikke vil frasige sig retten til at smadre bydele igen, hvis den ikke får sin vilje, er en sikkerhedsrisiko, som få mennesker ønsker som nabo," lyder kommentaren fra de to konservative suppleanter, Rasmus Jarlov og Jakob Næsager, som har igangsat underskriftindsamlingen.

De håber nu på, at politikerne vil lytte til de lokale protester.

"Borgernes modstand giver forhåbentlig anledning til nogen overvejelser på Rådhuset. Hvis man absolut vil have et ungdomshus, burde man som minimum vælge et sted, hvor færrest muligt mennesker kan blive generet. Det er ikke i Nordvestkvarteret, som er et af Danmarks tættest befolkede områder," mener Jarlov og Næsager.

Underskiftindsamlingen fortsætter ifølge de to, indtil minimum 5.000 borgere har deltaget.

Beboere med postnummer i København NV, som er tilhængere af at omdanne Kulturhuset Bispebjerg til autonomhus kan skrive under her. Modstandere kan give deres mening til kende her.

[email protected]

Kilde: