Erhvervslivets top vil have valg på skat

Slettet Bruger,

25/10/2007

Når politikerne i de følgende uger skal kappes om vælgernes gunst, må de ikke sky bort fra at tale om skattelettelser. Sådan lyder det samstemmende fra danske topchefer, skriver Børsen og epn.dk.

"Min holdning er, at beskatning skal være et valgtema. Der er ikke fundet en fornuftig løsning på skatteproblematikken, som består i, at skatten på arbejde er alt for høj," siger Nils Smedegaard Andersen, som den 4. november tiltræder som øverste chef i landet største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, til epn.dk.

Erhvervslivet top efterlyser mere politisk mod til at tale om de problemer, som landet står over for.

Betaler folk for ikke at arbejde
"Vi betaler i Danmark tusindvis af mennesker for at gå på efterløn, samtidig med at vi skriger på arbejdskraft. Ingen politikere tør tale om det tema. Vi skal have modigere politikere, som også tør gribe fat i sådanne emner," siger Kurt K. Larsen, adm. direktør i transportkoncernen DSV.

Fristelsen for blot at tale vælgerne efter munden er dog stor, mener Asger Aamund.

"Problemet i denne valgkamp bliver, at ud af de fire mio. stemmeberettigede danskere er de 2,2 mio. uden for arbejdsmarkedet og på overførselsindkomst. De vil hellere have mere velfærd end mindre skat. Men hvis du spørger det arbejdende Danmark, er det lige omvendt," siger Asger Aamund, storaktionær og bestyrelsesformand i biotekselskaberne Bavarian Nordic og NeuroSearch.

Fogh: Ingen gyldne løfter
Også fra Arla, Novo Nordisk, ISS og Dansk Erhverv er der opbakning til et folketingsvalg i skattedebattens tegn. Men det bliver der ikke noget af, lader Anders Fogh Rasmussen (V) dem forstå.

"Jeg har det nu som tidligere: Skattelettelser, det er ikke noget vi snakker om, det er noget vi gennemfører. Men vi går ikke til valg på gyldne løfter om lavere skat," siger statsministerkandidaten, der også fremhæver regeringens skattestop, til Børsen.

[email protected]

Kilde: