Ekstra 39 mia. senere: Danskerne mener, at den offentlige service er blevet dårligere

Det offentlige forbrug var i 2007 39 mia

Slettet Bruger,

01/09/2008

Det offentlige forbrug var i 2007 39 mia. kr. højere end i 2001, da den borgerlige regering kom til magten, men alligevel mener 53 procent af danskerne, at kvaliteten af velfærdsydelserne er blevet dårligere i løbet af de seneste fem år. Det viser en meningsmåling, som Capacent Epinion har gennemført for Ugebrevet A4.

Væksten i det offentlige forbrug er sågar så meget større, end den som var planlagt af Nyrup-regeringen, at der i 2007 blev brugt 18 mia. kr. mere end Socialdemokraterne havde planer om at bruge. Alligevel mener Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, at der sker en udsultning af den offentlige sektor under de borgerlige, som har planer om at nedbryde velfærdsstaten.

"De siger: Vi kan ikke gøre det i ét hug, for så vil de ikke stemme på os. Men så kan vi bare langsomt udhule kvaliteten og få ryddet markedet, så der kommer konkurrencefordele til de private. Og så er man i gang med at nedbryde det, man ikke vil have. Vi har advaret om det siden 2001. Nu er konsekvenserne meget tydelige, og det vil slå igennem på flere områder," siger Henrik Sass Larsen til Ugebrevet A4.

[email protected]

Kilde: