Men nu har en gruppe eks-muslimer stiftet foreningen Central Committee of Ex-Muslims, der skal hjælpe andre muslimer med at leve uden Islam, skriver Politiken. De står frem med navn og billede på en plakat med budskabet "We have left the religion!" og har startet hjemmesiden www.ex-muslime.com.
Blandt initiativtagerne er Morad Sheixi, en iraner, der bor i Horsens med sin kone og datter. Han bryder sig ikke om, at religion griber ind i den personlige frihed.
"Jeg tror ikke på religion. Og det er farligt at sige højt. Men nu står jeg frem offentligt for at få skabt en diskussion om politisk islam og muslimske organisationer. Meningen med foreningen er, at religion ikke må gribe ind i den personlige frihed," siger han til Politiken.
Han gør det klart, at han ikke har noget imod religion som sådan, men at det bør være et personligt valg. Også hvis det valg indebærer at være muslim.
"Religion hører til ens privatliv. Min datter er nu 14 år gammel, og jeg har sagt til hende, at hun må tro på lige det, hun vil," siger Morad Sheixi.
Islamisk trossamfund vil ikke tage afstand fra dødsstraf for frafaldne
I Islamisk trossamfund på Dortheavej i København vil medlem
af medieudvalget Kasem Said Ahmad ikke tage afstand fra de lande, der dømmer eks-muslimer
til døden.
"Vi har ikke lyst til at tage afstand eller ikke tage afstand, fordi dødsstraf er blevet en målestok for, om muslimer i Danmark er integrerede eller ej. Det gider jeg ikke være med til," siger han.
Politiken: Men så er der vel ikke noget at sige til, hvis danske
muslimer er bange for at sige, at de ikke længere tror på Gud?
"Det ved jeg ikke noget om," siger Kasem Said Ahmad inden han venligt, men
bestemt afbryder samtalen.
mkr