DR vil udvide yderligere

Slettet Bruger,

11/06/2007

Private udbydere af tv-kanaler vil for fremtiden skulle konkurrere endnu hårdere med det statslige og licensfinansierede Danmarks Radio. Det er ifølge Socialdemokraterne resultatet af en ny aftale om udbygningen af det digitale tv-net, som partierne bag medieforliget indgik i dag.

Allerede i 2009 udvider DR med en historie- og børnekanal, der kommer til at konkurrere direkte med de kommercielle kanaler, der fungerer uden licenskroner i ryggen.

Udvidelsen sker i forbindelse med digitaliseringen af sendenettet, men stopper ikke med én kanal. DR forventer at udvide antallet af licensfinasierede kanaler med en såkaldt DR Guld-kanal, der skal indeholde "det bedste" fra DR's arkiver, en aktualitets- og debatkanal, en satirekanal og en dramakanal.

Aftalen om udbygningen af digitalt tv, er indgået af gruppen af partier bag medieforliget. Udover Socialdemokraterne består gruppen af Venstre, de Konservative, SF, de Radikale og Dansk Folkeparti.

Ifølge medieforliget skal alle danskere, der ejer en radio, et tv, en computer eller en mobiltelefon, der kan "modtage og gengive billedprogrammer eller -tjenester, der er udsendt til almenheden", betale licens til DR.

bach

Kilde: