DR om ambassade-kritik: Ingen kommentarer

Slettet Bruger,

14/09/2007

Af IKKEMIG 2

Det blev til en yderst kort samtale med DR's kommunikationsdirektør Henriette Rald, da 180Grader.dk endelig fik hende i tale.

"Vi har ingen kommentarer. Farvel."

Danmarks Radio ønsker således ikke at tage stilling til kritikken fra den amerikanske ambassade i Danmark, der tidligere på dagen kritiserede DR-vært Jens Blauenfeldts udtalelser om terrorangrebet i New York, 11. september 2001.

"Hr. Blauenfeldts udtalelse om, at Amerika fortjente terrorangrebene den 11. september, var skandaløs. Enhver amerikaner, og især ofrenes efterladte, ville blive lamslået over at høre, at en tv-vært kan give udtryk for den slags holdninger på dansk fjernsyn," sagde en talsmand for ambassaden, Alistair Thomson, til 180Grader.dk.

International vrede
DR-værten er kommet i internationalt søgelys efter hans udtalelser i Aftenshowet, hvor han på seksårsdagen for terrorangrebet på World Trade Center sagde:

"Jeg er faktisk lidt flov over at indrømme det, men jeg tænkte, 'hey, det er amerikanerne, nu får de smæk. Det har de rigtig godt af'."

Han har tidligere beklaget udtalelsen, men det har ikke forhindret en oversættelse af hans udtalelse til at florere på engelsksprogede blogs, der opfordrer deres læsere til at kontakte den danske ambassade i USA for at klage over DR.

[email protected]

Kilde: