DF kræver svar af Lene E.: Er loven mod autonome uroligheder for slap?

Slettet Bruger,

10/10/2007

Af Ole Birk Olesen

Ledende politifolk fra Københavns Politik opfordrer til en "politisk løsning" på problemet med de venstrekestreme kræfter i København, som forsøger at presse deres ønsker om et kommunalt betalt klubhus igennem ved brug af husbesættelser, vold og ødelæggelser. Og i går meddelte statsminister Anders Fogh Rasmussen, at han anser urolighederne i hovedstaden for at være et problem for kommunen.

Sådan ser man imidlertid ikke på det i Dansk Folkeparti. Herfra vil man have justitsminister Lene Espersen til at undersøge, om straffeloven tager godt nok fat på den slags politisk motiverede ulovligheder.

"Man burde p.b.a. alt det, der er sket omkring Ungdomshuset, se på om lovgivningen er stærk nok til at afskrække folk fra at blive ved med at besætte huse. Det vil jeg tage op i retsudvalget med justitsministeren. Jeg vil spørge hende, om det ikke er på tide, at man får kigget på de bestemmelser, der er. Jeg synes, at det er for slapt, det der foregår for øjeblikket, og det giver grobund for, at dem, der vil fortsætte, kan fortsætte, indtil de får ret," siger Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, til 180Grader.dk.

Autonome bør erstatte for ødelæggelser
Han mener desuden, at der gøres for lidt for at få dem, der har ødelagt for millioner af kroner i København, til at betale for genopretning.

"Jeg har i forvejen foreslået, at man skulle lade dem, der ødelægger butikker på Nørrebro og kommunens ejendom, betale for det. Det kunne måske afskrække nogen fra at blive ved med det. Sidste gang, der blev brændt af på Nørrebro, blev udgifterne gjort op til meget store millionbeløb, og jeg har ikke hørt, at man pålægger dem, der står bag ødelæggelserne at betale, selvom man normalt gør det sådan med hærværk. Det er som om, man ser gennem fingre med det her," siger Peter Skaarup.

Er det så ikke bare, fordi man ikke kan finde ud af, hvem der har gjort det?
"Måske, men så synes jeg jo, at man skal gøre, hvad man kan for at finde ud af, hvem det er og sigte dem for det. Det er jo relativt få, der bliver sigtet, når der har været dens slags aktioner, og det er ikke noget, der er særligt afskrækkende, for det virker som om, det er gengangere, der laver hærværket."

Er det politiet, der svigter her?
"Det er jo spørgsmålet, om vi ikke i det hele taget har været for tilbageholdende med en nul-tolerance-politik. Man kan også høre det lidt på Per Larsens udtalelse her den anden dag - der er en eller anden særbehandling af alt, hvad der vedrører Ungdomshuset. Per Larsen opfordrede jo til at finde en politisk løsning på det, og i hvor mange andre tilfælde havde man lige sagt det, hvis nogen blev ved med at lave hærværk, sætte ild i gaderne og ødelægge for millioner af kroner? Det er nok kun i forhold til Ungdomshuset. Man burde tage fløjlshandskerne af i stedet," siger Peter Skaarup.

[email protected]

Kilde: