DF inviteret til møde hos LO

Slettet Bruger,

16/11/2007

Ikke så snart havde Dansk Folkeparti udtalt sig om muligheden for at danne flertal uden om regeringen, når det gælder mere i lønposen hos de offentligt ansatte, før LO's formand Harald Børsting inviterer partiet til drøftelser om de offentlige overenskomster.

"Vi har konstateret, at der i valgkampen er afgivet løfter om at afsætte en ekstra pose penge til de offentlige ansatte. De løfter vil vi gerne afprøve holdbarheden af. Derfor har vi inviteret de tre partier til møde i LO," siger formand Børsting i en pressemeddelelse.

Til drøftelserne har LO også inviteret Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti. Alle tre partier har inden valget udtrykt et ønske om højere løn til de offentligt ansatte, og de kan tilsammen danne flertal i Folketinget.

"Der er ingen grund til at skjule, at de offentlige overenskomstforhandlinger bliver særdeles vanskelige. Et dårligt resultat øger risikoen for, at manglen på ansatte i den offentlige sektor bliver endnu større. Det vil føre til en forringelse i kvaliteten af den offentlige service, hvilket ingen kan være tjent med," siger formanden.

Møderne afholdes med de tre partier hver for sig. Mandag er Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti inviteret og torsdag kommer turen altså til Dansk Folkeparti.

[email protected]

Kilde: