DF: Danske soldater hjem fra Afghanistan hvis journalist henrettes

Hvis den afghanske journalist Parwiz Kambakhsh, som i sit hjemland er dømt til døden for blasfemi, henrettes, så skal de danske soldater trækkes hj...

Slettet Bruger,

19/05/2008

Hvis den afghanske journalist Parwiz Kambakhsh, som i sit hjemland er dømt til døden for blasfemi, henrettes, så skal de danske soldater trækkes hjem fra Afghanistan. Det mener Dansk Folkeparti ifølge partiets udenrigsordfører, Søren Espersen.

"Jeg kan ikke forestille mig, at vi - under de forudsætninger - vil være med mere. Hvis han henrettes, så er vi tilbage, hvor vi var før 2001. Så er der ikke mere nogen ræson i det i forhold til vores tropper og myndighedsudøvelse i Afghanistan," siger Søren Espersen til Ritzaus Bureau.

Søren Espersen har tidligere truet med at, at Dansk Folkeparti vil trække sin støtte til fortsat dansk militær tilstedeværelse i Afghanistan tilbage, hvis landet ikke fik en ny regering. Siden har han dog også kritiseret de Radikale for at svigte, fordi de har udtalt, at de danske soldater skal ud af Afghanistan i løbet af fire år.

[email protected]

Kilde: