CEPOS-direktør om Venstre-ordfører: Han kæmper modstandernes sag

Slettet Bruger,

22/06/2007

Af Ole Birk Olesen

Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, bliver nu kritiseret af direktøren for CEPOS, Martin Ågerup. Årsagen er, at Troels Lund Poulsen tilsyneladende bruger resultater fra meningsmålinger efter forgodtbefindende til at argumentere for, at det offentlige skal bruge endnu flere penge, og til at argumentere imod skattelettelser. Dermed taler han samme sag, som modstanderne af et mere liberalt Danmark, mener Ågerup.

"I en tidligere blog skrev jeg: 'Den bedste måde at tabe en debat på er ved ikke at deltage i den'. Det må jeg nu trække tilbage. Jeg beklager. Det viser sig nemlig, at der er en langt bedre måde at tabe en debat på, nemlig ved at argumentere for modstanderens sag. Den mulighed glemte jeg at få med i min oprindelige blog, formentlig fordi den forekommer ret absurd," skriver Martin Ågerup på blog.cepos.dk.

Absurd eller ej, det er i hvert fald, hvad Troels Lund Poulsen har gjort, mener Martin Ågerup. For da en meningsmåling i Jyllands-Posten i sidste uge viste, at et flertal af danskerne hellere vil have mere velfærd end skattelettelser, så blev det af Troels Lund Poulsen udlagt som "et klart signal om, at vi skal blive ved med at udbygge velfærden. Det er ikke skattelettelser, som danskerne fokuserer på". Men da en anden meningsmåling, som CEPOS har fået foretaget, i denne uge viste, at et flertal af danskerne hellere vil have flere ressourcer til sig selv end flere velfærdsydelser, så mente samme Troels Lund Poulsen, at det blot er udtryk for, at "som man råber i skoven, får man svar".

"Ifølge Troels Lund - hvis han ellers er citeret korrekt - kan man altså kun bruge meningsmålinger til noget, hvis de viser, at flertallet gerne vil have en større offentlig sektor på bekostning af skattelettelser," skriver Martin Ågerup.

180Grader.dk har forsøgt at få en kommentar fra Troels Lund Poulsen, men han ønsker ikke - angiveligt p.g.a. ferie - at forholde sig til kritikken før på mandag.

Kilde: