Byråd på druktur for at finde besparelser

Slettet Bruger,

11/09/2007

"Du ville ryge lige ind på grund af dine store bryster og blonde hår. Du behøver hverken have hjerne eller sige noget fornuftigt."

Sådan var ordene fra Venstres gruppeformand i Allerød, John Køhler, da han forsøgte at skaffe et nyt medlem til byrådsgruppen under et cruise på Oslo-båden. Han havde næppe udtalt det, hvis han havde vidst at brysternes ejerkvinde var journalist Tanja Frederiksen fra Ekstra Bladet, der var ifærd med at dokumentere, hvordan byrådet holdt budgetseminar.

21 byrådsmedlemmer og 5 embedsmænd brugte ifølge avisen i alt 153.246 kroner på blandt andet mojitos, bloody marys og en Wild West-selskabsmenu med blandt andet hummere og oksekød på deres tur med DFDS Seaways. Et beløb, der nærmer sig en procent af de besparelser, byrådet skulle finde på børneområdet på seminaret.

"De siger ingenting. Kommunekassen bugner af penge," svarer den konservative gruppeformand Erik Lund kækt, da undercover-journalisten spørger ham, om ikke borgerne ville undre sig over den kommunale prioritering.

På cruisets første dag slutter man budgetforhandlinger en time før berammet.

"Så må vi se, om vi kan huske, hvad vi har lovet hinanden i morgen, inden vi bliver fulde," lyder det fra den socialdemokratiske Flemming Villadsen.

På sightseeing i Oslo
Den første aften og nats dans og drink bliver lørdag efterfulgt af shopping i Oslos gader. Klokken 14 skal byrådsmedlemmer dog igen på arbejde. De fortsatte budgetforhandlinger er planlagt til at vare til klokken 20. De varer dog kun til klokken 18, hvor man bliver enige om at lukke mødet. Byrådet har derefter aftenen fri til at bruge deres skatteyderbetalte drinkskuponer.

Ekstra Bladet har spurgt Allerøds konservative borgmester Eva Nejstgaard om ikke seminaret kunne have været afholdt på rådhuset.

"Jo, det kunne vi sagtens. Men så havde der siddet 10 eller 15 ansvalige politikere. Resten var var blevet væk, og var vi andre blevet kørt igennem vridemaskinen af dem, der blev væk, fordi vi havde påtaget os nogle besparelser i budgettet," svarer Nejstgaard.

Borgmester: Det skal ikke gentages
Hun åbner dog mulighed for at lukke for lignende ture i fremtiden, hvis Ekstra Bladets reportage viser, at byrødderne har været for berusede og uansvarlige på turen.

Selv om budgetforhandlingerne ikke blev færdige på turen, ligger det temmelig fast, at Allerød vil lukke fem fritidshjem og flere daginstitutioner.

[email protected]

Kilde: