Briter giver overførselsindkomster til polygamister

Den britiske regering har, selv om flerkoneri er forbudt i England, besluttet at anerkende polygami under forudsætning af, at ægteskaberne er i...

Slettet Bruger,

04/02/2008

Den britiske regering har, selv om flerkoneri er forbudt i England, besluttet at anerkende polygami under forudsætning af, at ægteskaberne er indgået i lande, hvor flerkoneri er tilladt. En afgørelse, der særligt gavner muslimske mænd med flere koner. Det skriver Daily Mail. Det skønnes, at der eksisterer op imod 1.000 polygame ægteskaber i Storbritanien, og beslutningen kan koste op imod 10 millioner pund i overførselsindkomster og forhøjede skattefradrag.

"Umuligt at retfærdiggøre," siger den konservative beskæftigelsesordfører, Chris Grayling, til Daily Mail:

"Det er ikke tilladt med flere ægteskaber i Storbritanien, så en situation, hvor systemet behandler folk forskelligt er helt uacceptabelt og vil underminere tilliden til systemet. Det skaber præcedens, der vil føre til flere krav om, at andre landes kulturer bliver reflekteret i bistandssystemet og britisk lovgivning."

Grayling beskylder samtidig regeringen for at hemmeligholde beslutningen. I november sidste år nedsatte flere ministerier et udvalg, der skulle kulegrave ordninger for polygamister. Udvalget traf beslutningen om at fortsætte udbetalinger i december, men undlod at offentligøre afgørelsen.

[email protected]

Kilde: