Brian Mikkelsen har problemer med løfte om skattefrihed for sportsudøvere

Daværende kulturminister Brian Mikkelsen gjorde regning uden vært, da han tilbød skattefrihed til de hjemvendte danske OL-medaljevindere og deres p...

Slettet Bruger,

25. september 2008

Daværende kulturminister Brian Mikkelsen gjorde regning uden vært, da han tilbød skattefrihed til de hjemvendte danske OL-medaljevindere og deres præmiepenge. I dag, hvor han er justitsminister, har han og hans efterfølger i Kulturministeriet, Carina Christensen, nemlig problemer med at finde det flertal, der vil bakke idéen op, skriver Berlingske Tidende.

"Jeg synes jo altid, at det er en god idé, at man har finansieringen på plads, når man som minister udsteder løfter. Der jo i hvert fald nogen, der skal betale regningen," siger skatteordfører Torsten Schack Pedersen fra Venstre til avisen.

Han erklærer ganske vist, at han sympati for forslaget, men at han hurtigt vil kunne finde hundreder eller tusinder af andre, som også har fortjent en lidt skattefrihed.

"Der er masser af folk i sundhedsvæsnet, der oven på forårets strejke giver den en ekstra skalle og tager nogle ekstra timer. Den indsats er jo også meget prisværdig. Jeg ville da også gerne slå ud med armene og sige: Nåh ja, dem og dem kunne vi da også lige give en skattefri præmie," siger Torsten Schack Pedersen.

Brian Mikkelsen sagde i går til TV 2 News, at det synspunkt er "småligt".

ole@180grader.dk