Berlingske-chef vil have kvindekvoter

Danmark har ikke råd til at lade være

Slettet Bruger,

07/03/2008

Danmark har ikke råd til at lade være. Kvinderne skal kønkvoteres frem på lederposter og i bestyrelser. Det skriver Berlingske Tidenes ansvarhavende redaktør, Lisbeth Knudsen, i en kommentar i Berlingske Nyhedsmagasin.

"Kvinderne haler ind på mændene, når det gælder uddannelsesniveau, karaktergennemsnit, gennemførelses­procenter, positive resultater hos medarbejderne i klimamålinger i virksomhederne, og at de har lyst til ledelse og ansvar," skriver Lisbeth Knudsen.

Men selvom kvinderne ifølge Lisbeth Knudsen haler ind på mændende, går det ikke hurtigt nok, mener hun.

"Hvis udviklingen fortsætter i samme takt, kan vi så virkelig glæde os til, at ligestillingen indfinder sig om 150 år? Kvinderne måtte selvfølgelig også vente 66 år på endelig at blive ligestillet med mændene og få valgret i 1915," skriver hun og fortsætter:

"Nu er jeg nået frem til den konklusion, at mændene i årevis er blevet kvoteret frem til bestyrelsesposterne. Det er ganske enkelt på tide at ophæve mændenes skjulte kønskvotering og rydde banen for de gamle traditioner med et midlertidigt lovreguleret kønskvoteringskrav til fordel for kvinderne. Vi har ikke råd til at vente," skriver Lisbeth Knudsen i Berlingske Nyhedsmagasin.

Kilde: