Bech Hansen blander sig også

Slettet Bruger,

09/10/2007

"Hvordan der bliver fundet en løsning, skal vi ikke blande os i. Vi kan tænke, hvad vi vil, men det er nok klogest af undgå at opfordre til en politisk løsning. Vi skal passe på, hvad der kommer ud af vores mund." Sådan lød det ifølge Metroexpress fra Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen, da chefpolitiinspektør Per Larsen forleden anmodede politikerne om at finde en ungdomshusløsning.

Men nu viser det sig, at der slet ikke er uenighed i politiets top. Hanne Bech Hansen vil nemlig også en forhandlingsløsning, skriver Politiken.

"Der er slet ikke nogen uoverensstemmelse mellem os. Det er bare kommet lidt firkantet ud. Han har nok sagt alt det, jeg også siger. Det her binder mange ressourcer for Københavns Politi, som vi kunne have brugt på noget mere fornuftigt," siger Hanne Bech Hansen til Politiken.

Politidirektøren giver i interviewet udtryk for, at man ikke har haft problemer med venstreekstremisterne, så længe de havde et sted at være. Og hendes offentlige irettesættelse af Per Larsen, skyldes kun, at hans opfordring gik til politikerne og ikke også til den anden forhandlingspart, "de har tidligere sagt nej, de skal også være handlingsorienterede og vise noget forhandlingsvilje".

Skam for København
Udsigten til at hendes mandskab skal ud i flere opslidende kampe og at unge mennesker skal belastes af en straffeattest, der gør det sværere at få job i fremtiden kalder politidirektøren "en skam for byen". En situation forårsaget af begge parter, mener hun, for hverken politikere eller unge gør det godt nok.

"Nej, det gør de ikke; hvis de havde gjort det godt nok, havde de fundet en løsning. Men jeg vil ikke give dem karakter. Mit budskab er bare, at nu må alle til at komme i forhandlingstøjet og finde en løsning," slutter Hanne Bech Hansen.

[email protected]Kilde: