Bank dropper sparegris af hensyn til muslimer

En tyk lille grissebasse med en sprække i ryggen

Slettet Bruger,

27/02/2008

En tyk lille grissebasse med en sprække i ryggen. Sådan ser mange af de sparebøsser ud, som børn over hele Europa deponerer deres lommepenge i. Men i den hollandske bank Fortis har man nu besluttet at slagte sparegrisen Knorbert, der har været genstand for muslimske protester. Det beretter jp.dk.

En talsmand fra banken udtalte i første omgang til hollandske medier, at "Knorbert ikke lever op til de krav, som det multikulturelle samfund pålægger os." Han udtalte, at der har været en stribe reaktioner mod grisen som bankens maskot, og at banken nu leder efter en anden gave, der kan være "sjov for børn uanset deres tro og overbevisning," som talsmanden udtrykker det i den hollandske avis De Telegraaf. Indtil en ny maskot er fundet, udleverer banken i stedet et børneleksikon.

Efterfølgende har Fortis dog forsøgt at nedtone sagen og benægter nu, at beslutningen har noget at gøre med muslimske protester.

"Den korrekte historie er noget mere afbalanceret. Knorbert-produktet har simpelt hen nået slutningen på sin livscyklus," siger bankens talsmand Marianne Honkoop ifølge jp.dk.

[email protected]

Kilde: