3F giver pris til terroranklagede

Slettet Bruger,

15/11/2007

Mens samtlige af landets medier svømmer med historier fra den politiske andedam, så er terrorsagen mod syv personer fra firmaet Fighters+Lovers blevet genoptaget i nærmest ubemærkethed. Det forsøger en underafdeling i 3F, Bygge, Jord og Miljøarbejdernes fagforening i København nu at gøre noget ved. I morgen aften uddeler de deres solidaritets- og kulturpris på 10.000 kroner til de syv tiltalte, der blandt gennem salg af t-shirts beskyldes for at have rejst penge til de radikale grupper PFLP i Palæstina og FARC i Columbia.

"Det er vores pligt at støtte op om fagforeningsfolk, der kæmper, også selv om det er langt væk fra Danmark," siger formanden for 3F-afdelingen Henrik Lippert til Nyhedsbrevet 3F.

De syv hævder selv, at indtægterne fra støtte-beklædningen skulle hjælpe en radiostation i Columbia og et grafisk værksted i Palæstina. Nu skal Københavns Byret tage stilling til, om PFLP og FARC er terrororganisationer i dansk juridisk forstand, som de er det i EU' s øjne. Til at belyse det spørgsmål havde forsvareret i går indkaldt DR' s Niels Lindvig som uvildig Sydamerikaekspert.

"FARC er afhængig af støtte fra lokalbefolkningen, og bevægelsen ville ikke kunne overleve, hvis dens politik var at begå overgreb mod civile," lød det ifølge Ritzau blandt andet fra Lindvig.

Fighter+Lovers fik indsamlet 24.982 kroner gennem salg af t-shirts, som der blandt andet blev reklameret for i en pølsevogn ved Rigshopitalet.

[email protected]

Kilde: