100 anholdt under nazimarch - heraf 92 autonome

Slettet Bruger,

19/08/2007

100 mennesker blev anholdt, da den nazistiske gruppe "Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse" i Kolding i går hyldede krigsforbryderen Rudolph Hess. Langt de fleste anholdte skulle dog findes blandt de moddemonstrerende autonome, hvoraf 92 mennesker blev anholdt. 8 nazister blev anholdt, deriblandt lederen Jonni Hansen, der kom i klammeri med flere betjente. Det beretter Ritzau.

Under demonstrationen blev nazisterne overdænget med æg og andet kasteskyts fra de fremmødte autonome. Men det var først efter demonstrationen, at de autonome blev anholdt, da de angreb en bil, som holdt på p-pladsen ved politistationen.

Angreb bil
"De har ikke angrebet politiet, men en bil, som formentligt holdt og ventede på, at Jonni Hansen ville blive løsladt," siger vicepolitiinspektør Frede Nissen, Sydøstjyllands Politi.

I alt blev der ifølge de foreløbige oplysninger anholdt otte nazi-sympatisører; to for vold mod politiet, en for vold mod en indvandrerpige, en var efterlyst for våbenbesiddelse, og fire andre blev anholdt for gadeuorden.

Søndag formiddag blev Jonni Hansen varetægtsfængslet
til den 30. august, sigtet for at have slået en betjent flere gange i hovedet.

[email protected]

Opdateret 13:02, 19/8 med oplysninger om Jonni Hansens varetægtsfængsling.

Kilde: