Jordskælv i Italien, nær Firenze

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

180Graders Redaktion,

18/09/2023

Italien blev tidligt mandag morgen ramt af et jordskælv tæt på Firenze. Heldigvis rapporteres der ikke om alvorlige skader som følge af rystelserne.

Jordskælvet, der havde en styrke på 4,8 på richterskalaen, havde sit epicentrum nær byen Marradi, cirka 70 kilometer nordøst for Firenze. Dette blev bekræftet af det Italienske institut for geofysik og vulkanologi (INGV).

Jordskælvet fandt sted omkring kl. 5.10 og blev fulgt op af yderligere rystelser i området. Trods den betydelige styrke og de efterfølgende rystelser, er der ikke rapporteret om kritiske situationer i området.

Eugeio Giani, guvernøren for Toscana, udtalte på Facebook, at der i øjeblikket ikke er nogen steder, hvor situationen er blevet kritisk som følge af jordskælvet. Han tilføjede, at der nu vil blive foretaget en inspektion for at vurdere, om der er sket skader på bygninger i regionen.

Firenze, som er hovedstaden i Toscana-regionen, ligger i den nordlige del af det centrale Italien. Regionen er kendt for sin rige kulturarv, historiske bygninger og naturskønne landskaber. Det er derfor afgørende at vurdere omfanget af eventuelle skader, især på historiske monumenter og bygninger, for at sikre deres bevarelse for fremtidige generationer.