Regeringen vil forlænge lønkompensation

Arbejdsmarkedets parter er indkaldt til nye forhandlinger om at lade lønkompensation fortsætte efter juli.
- Den står til at stoppe i sommerferien, og det er måske ikke det mest hensigtsmæssige tidspunkt at lade den slutte på, siger finansminister Nicolai Wammen (S) om ordningen for lønkompensation.
- Den står til at stoppe i sommerferien, og det er måske ikke det mest hensigtsmæssige tidspunkt at lade den slutte på, siger finansminister Nicolai Wammen (S) om ordningen for lønkompensation.

180Graders Redaktion,

27/05/2020

Regeringen er klar til at forlænge lønkompensation til august, fordi det ikke er optimalt at lade ordningen slutte 8. juli, som det ellers var meningen. De øvrige hjælpepakker står til at blive udfaset.

Det siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde onsdag. Mere end 200.000 lønmodtagere er eller har været sendt hjem fra deres job med delvis løn.

- Nu er vi i gang med at lukke Danmark op igen, og derfor er det naturligt at se på, hvordan vi bedst kan udfase hjælpepakkerne.

- Regeringens indstilling vil være, at vi vil se på, om der er dele af hjælpepakkerne, hvor det giver mening at have i en længere periode. Det kunne være til august, siger Wammen.

Hjælpepakkerne, som blev søsat i forbindelse med udbredelsen af coronavirus, var umiddelbart sat til at stoppe 8. juli, hvilket en økonomisk ekspertgruppe har bakket op om.

Men regeringen vil det anderledes i forhold til lønkompensation, mens de andre hjælpepakker udfases. En forlængelse af lønhjælpen beror på en aftale med arbejdsmarkedets parter og Folketingets partier.

Der ventes et nyt trepartsmøde i denne uge mellem regeringen samt repræsentanter for arbejdsgivere og lønmodtagere. Her skal der findes en aftale for ordningen.

- Den står til at stoppe i sommerferien, og det er måske ikke det mest hensigtsmæssige tidspunkt at lade den slutte på, siger Wammen.

- Det er en del af anbefalingerne fra økonomerne, at man skal være opmærksom på, at eksempelvis eksporterhverv og fremstillingsvirksomheder kan blive ramt senere end andre virksomheder.

Kilde: /ritzau/