Ny måling: Nedturen fortsætter for Ellemann og Venstre

I en ny måling ligger Venstre til at få hele 4,3 procent færre stemmer end ved folketingsvalget sidste år.
Jakob Ellemann-Jensen har som nyslået Venstreformand endnu ikke knækket koden til at opnå vælgernes opbakning. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Jakob Ellemann-Jensen har som nyslået Venstreformand endnu ikke knækket koden til at opnå vælgernes opbakning. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

25/05/2020

I en ny meningsmåling udført af Analyseinstituttet Voxmeter for Ritzau ligger Venstre til en yderligere nedgang i vælgeropbakning.

Det skriver A4 Nu.

I målingen står Venstre med den nyslåede formand Jakob Ellemann-Jensen i spidsen til kun at få 19,1 procent af stemmerne.

Hvis der var valg i dag, ville Venstre altså ifølge målingen kun få 35 mandater. Til sammenligning fik partiet til folketingsvalget sidste år 43 mandater.

Dermed er det anden uge i træk, at Venstre må se deres opbakning i meningsmålingerne tage et dyk.

I forrige Voxmeter-måling stod partiet til at få 20,4 procent af stemmerne. Alene den forgangne uge er Venstre altså gået tilbage med 1,3 procentpoint.

Inden folketingsvalget sidste år lå Venstre også under 20 procent i meningsmålingerne fra Voxmeter.

Dengang endte partiet dog under Lars Løkke Rasmussens lederskab med at vinde en del vælgeropbakning på trods af, at man mistede regeringsmagten. Venstre fik således 23,4 procent af stemmerne ved valget.

Meningsmålingen er lavet fra den 18. til og med den 24. maj, og er baseret på telefoninterview med 1027 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Den statistiske usikkerhed i Voxmeter-målingen er på 2,4 procentpoint for Venstre.

I målingen ligger Dansk Folkeparti også til en markant tilbagegang.

Partiet står nemlig til en vælgeropbakning på kun 6,4 procent.

Her er den statistiske usikkerhed 1,5 procentpoint.