Venstre-profil skifter til Konservative

Venstre-profilen Marcus Knuth skifter til Det Konservative Folkeparti

Claes Kirkeby Theilgaard,

29/11/2019

Venstre-profilen Marcus Knuth skifter til Det Konservative Folkeparti. 

Det oplyser han i et Facebook-opslag.

"For mig handler politik om at kæmpe for det Danmark, jeg har kært. Derfor har jeg i dag truffet en meget svær beslutning. Jeg har takket af hos Venstre for at fortsætte mit arbejde hos Det Konservative Folkeparti", skriver Marcus Knuth om sin beslutning.

Uenig med Jakob Ellemann-Jensen på udlændingeområdet

Marcus Knuth er kendt som en tilhænger af en stram udlændingepolitik. 

I forrige valgperiode har han udlændinge- og integrationsordfører for Venstre og en markant stemme i udlændinge. I denne periode blev Marcus Knuth kendt for at være en udlændingepolitisk strammer, og i sit Facebook-opslag erklærer han sig "stolt over de 114 stramninger, som Inger Støjberg, Venstre og jeg nåede i sidste valgperiode". Knuth understreger, at han er af den opfattelse, at disse stramninger "reddede Danmark fra at havne i samme katastrofale situation som Sverige" på udlændingeområdet.

Undervejs i sidste valgperiode blev Marcus Knuth dog frataget sit ordførerskab under en rokade. Det så mange som et direkte fravalg af hans linje på udlændingeområdet.

Knuth forklarer da også i sit opslag, at uenighed på udlændingepolitikken spiller en stor rolle i hans partiskifte fra Venste til Det Konservative Folkeparti.

"Det var Jakob Ellemann, der for syv år siden fik mig ind i politik og ind i Venstre. Jakob har været som en politisk storebror for mig, og jeg har den allerstørste respekt for Jakob som kammerat, som menneske og som leder af Venstre. Det vil jeg altid have. Men vi har også været bevidste om, at vi ikke altid har de samme holdninger – specielt ikke, når det gælder værdi- og udlændingepolitikken", skriver han.

Marcus Knuth ser frem til at være med i Det Konservative Folkeparti, "hvor værdipolitikken er det, der samler – ikke det, der splitter", skriver han endvidere.

Behov for flere stramninger - ellers ender Danmark som Sverige

Selvom Marcus Knuth er stolt af de stramninger, han har været med til at lave i sin tid hos Venstre, er der behov for yderligere handling, mener han.

"Min øverste prioritet i politik er kampen for vores danske kultur, værdier og tryghed. Jeg frygter, at hvis vi ikke står fast nu, så ender vi som Sverige", skriver den nu tidligere Venstremand.

"Vi er nødt til at slå langt hårdere ned på kriminelle udlændinge og de parallelsamfund, der skaber utryghed, arbejdsløshed og sociale kontrol i det danske samfund. Og ja, vi skal kunne tale helt åbent og kritisk om Islams rolle i det danske samfund, ligesom vi skal holde fast i, at Danmark bygger på frie, kristne værdier", fortsætter Marcus Knuth i sit Facebook-opslag.

For at bevare det Danmark, som han har kært, mener Marcus Knuth, at der er behov for vedholdent politisk fokus på værdipolitikken og stramninger på udlændingeområdet.

"Men tiden er ikke inde til at lægge værdipolitikken og flere stramninger på hylden. For vi er langt fra i mål. Vi har stadig ikke løst Danmarks voksende problemer med parallelsamfund, integration og lovløse indvandrerbander", skriver han.

"Tiden er inde til at samle Folketingets partier om stærkere, konservativ lovgivning, der passer på Danmark. Om et stærkere politi, et stærkere forsvar og et stærkt velfærdssamfund – så vi bevarer det Danmark, som vi alle har så kært", runder Marcus Knuth sit Facebook-opslag af.


FOTO: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Kilde: