Nye tal: Coronarestriktioner bremser købelysten i baren

Danskerne bruger 40 procent færre penge på barer, efter at der er blevet kortere åbningstider.
Danskernes forbrug med dankort og MobilePay er faldet med 40 procent på barer og op til 25 procent på restauranter, efter at der er blevet indført nye restriktioner, som begrænser restaurationernes åbningstid. (Arkivfoto)
Danskernes forbrug med dankort og MobilePay er faldet med 40 procent på barer og op til 25 procent på restauranter, efter at der er blevet indført nye restriktioner, som begrænser restaurationernes åbningstid. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

30/09/2020

Øllet flyder knap så frit fra hanerne, efter at regeringens nye tiltag mod smitte med coronavirus har gjort, at barer og restauranter skal lukke senest klokken 22.

Det fremgår af forbruget med MobilePay og dankort på barer og restauranter over de seneste to uger.

Her er forbruget faldet med henholdsvis 40 procent på barer og op til 25 procent på spisestederne.

Det viser tal baseret på kort- og MobilePay-betalinger for en million Danske Bank-kunder.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det stigende smittetryk og de nye restriktioner har haft stor betydning for omsætningen på barer.

- Danskerne bruger væsentlig færre penge, når barerne skal lukke klokken 22, siger Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank.

Regeringen introducerede for nylig nye restriktioner, der begrænser barer og restauranters mulighed for at holde åbent til sent ud på aftenen.

Og det er især på de tidspunkter, at pengene bliver brugt, mener Louise Aggerstrøm Hansen.

- Alle, der har været i byen, ved, at dankortet måske sidder en smule løsere, jo længere vi kommer ud på aftenen, siger hun.

Hun understreger, at det samtidig kan være et udtryk for, at folk er lidt mere bekymrede over at være i lokaler, hvor der er mange mennesker, og derfor i stigende grad bliver hjemme.

Fra tirsdag har man kunnet søge om udbetaling af indefrosne feriepenge.

Og danskerne vil gerne bruge pengene på at gå ud og spise og at gå i byen, mener Louise Aggerstrøm Hansen.

- Spørgsmålet er jo bare, om de får liv, siger hun.

Barer og restauranter skal foreløbig indtil 18. oktober lukke klokken 22. Der er også påbud om at bære mundbind, når man står op på eksempelvis en bar eller restaurant.

Kilde: /ritzau/