Veganerpartiet klæder Den Lille Havfrue ud som en gris

Veganerpartiet har onsdag klædt Den Lille Havfrue i København ud som en gris som del af en politisk aktion.
 Veganerpartiet laver happening og klæder Den Lille Havfrue ud som en gris, på Langelinie i København onsdag den 29. januar 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Veganerpartiet laver happening og klæder Den Lille Havfrue ud som en gris, på Langelinie i København onsdag den 29. januar 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

29/01/2020

Veganerpartiet har onsdag klædt Den Lille Havfrue i København ud som en gris som del af en politisk aktion med overskriften "Danmark er en svinefabrik".

Desuden har de deltagende aktivister fra Veganerpartiet tegnet pladskravene for en dansk, fuldvoksen gris op rundt om den verdenskendte statue.

I en pressemeddelelse oplyser partiet, at formålet med aktionen er at sætte fokus på danske svins forhold i landbruget, og at man håber at sætte en debat i gang omkring problematikkerne i landbruget.

Veganerpartiet sender live fra aktionen på deres Facebook-side, og oplyser på denne livestream, at aktionen er anmeldt til politiet og at den ikke efterlader nogle skader på Den Lille Havfrue.

- Vi sælger vores empati og medfølelse som et fatalistisk baconland, hvor penge og indtægter for os nemt opvejer de rædsler, vi udsætter andre for - herunder ved at biddrage til klimaproblemet, skriver Veganerpartiet om aktionen, som de kalder for en "kunstinstallation".

For nyligt satte Veganerpartiet også fokus på svinenes forhold ved at udfordre veganere og støtter over hele landet til at leve som en gris i kortere perioder.

Det skete i en Facebook-gruppe ved navn "Kan du leve som en gris?", hvor man kan se adskillige videoer af veganere, der i timevis opholder sig i en firkant på 80 x 80 centimeter i et forsøg på at leve sig ind i de forhold, som landbrugssvin lever under.

Veganerpartiet har foreløbigt indsamlet 10.000 vælgerklæringer og er dermed halvvejs mod at blive opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg.

Selv mener partiets forperson Michael Monberg, at partiet bliver opstillingsberettiget i år.

- Det er ikke længere drømmetænkning – i år bliver vi opstillingsberettiget, har han tidligere sagt til 180Grader.