Regionsråd brugte 177.781 skattekroner på spareseminar

Da Region Nordjyllands regionsråd skulle lægge budget for 2020 og beslutte, hvor sparekniven skulle sættes ind, tog politikerne på luksushotel og efterlod en regning på 177.781 kroner til skatteborgerne.
Regionsrådet i Nordjylland. (Foto: PR-foto)
Regionsrådet i Nordjylland. (Foto: PR-foto)

Claes Kirkeby Theilgaard,

04/02/2020

Det er ikke kun i Københavns Kommune, at politikerne forstår at brænde skattekroner af, når de skal beslutte, hvor sparekniven skal sættes ind. Også i den økonomisk pressede Region Nordjylland forstår politikerne sig på at holde dyre sparemøder.

Regionsrådet i Nordjylland brugte således sidste år hele 177.781 kroner på at tage på hotel til deres spareseminar, kan mediet Journalista berette på baggrund af en aktindsigt.

I budgetaftalen for 2020 var man ellers nået til enighed om, at der skulle findes besparelser i regionens drift. Noget, der tilsyneladende ikke gør sig gældende for regionsrådspolitikerne.

Politikerne lod sig indkvartere på Scandic-hotellet i Frederikshavn i dagene mellem den 16. og 19. september 2019. Med sig havde de 41 regionsrådspolitikere hele 38 embedsmænd og 9 oplægsholdere.

I alt blev Nordjyllands skatteborgere faktureret for 68 nætter på hotellet.

Samtidig brugte politikere, embedsmænd og oplægsholdere godt 20.000 kroner på drikkevarer under en middag, som blev holdt i forbindelse med spareseminaret.