Socialdemokratisk borgmester brugte 28.105 kroner på sparemøde

Københavns Kommunes børne- og ungdomsudvalg valgte at afholde sit sparemøde på en luksusrestaurant i stedet for i mødelokalet på rådhuset. Regningen til skatteyderne lyder på 28.105 kroner. Borgmester forsvarer beslutningen.
Jesper Christensen er børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune. (Foto: PR-foto)
Jesper Christensen er børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune. (Foto: PR-foto)

Claes Kirkeby Theilgaard,

03/02/2020

Da Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune den 18. august sidste år skulle afholde sit halvårlige budgetseminar og drøfte besparelser i kommunen, valgte de at lægge mødet på luksusrestauranten Nimb i stedet for i det vanlige mødelokale på rådhuset omtrent 500 meter fra restauranten.

Regningen for restaurantbesøget lyder på 28.105 kroner og bliver sendt direkte til skatteyderne, skriver Ekstra Bladet på baggrund af en aktindsigt.

Det kommunalpolitiske udvalg havde ellers mulighed for at afholde sit møde gratis i rådhusets lokaler, som det er normal praksis i Københavns Kommune.

Den socialdemokratiske børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen forsvarer sagen og synes ikke, at der er noget problematisk i udvalgets restaurantbesøg.

Det dyre sparemøde er foregået helt efter bogen, mener han.

- Først vil jeg gerne slå fast, at det hele er sket indenfor reglerne. Nogle gange vælger vi at holde vores møder i nogle andre rammer, siger han til Ekstra Bladet.

- Medlemmerne af udvalget bruger ufattelig mange timer af deres tid på arbejdet i kommunen, og jeg står fuldstændig inde for, at vi to gange om året holder budgetseminar ude af huset med eller uden overnatning, så vi kan komme i bund med diskussionerne.

Adspurgt om, hvorvidt han synes at politikernes dyre sparemøde sender et dårligt signal til Københavns skatteborgere, svarer Jesper Christensen undvigende.

- Vi skal altid tænke over, hvad vi gør, når vi bruger borgenes penge. Men der er helt klare regler for, hvad det hele må koste, de er fulgt, og vi har fuld åbenhed om det.