Så er den gal igen: Regionsråd brugte 300.000 kroner på tur til Holland

Det er dyrt, når regionsrådspolitikerne i den økonomisk hårdt trængte Region Nordjylland rejser ud i verden på studieture. I 2019 brugte regionsrådet f.eks. hele 300.000 kroner på en tur til Holland.
Regionsrådet i Nordjylland. (Foto: PR-foto)
Regionsrådet i Nordjylland. (Foto: PR-foto)

Claes Kirkeby Theilgaard,

14/02/2020

Regionsråd Nordjylland har på det seneste skabt overskrifter, da politikerne valgte at bruge 177.781 kroner på et såkaldt sparemøde, hvor de skulle beslutte, hvorhenne i det kommunale budget, at sparekniven skulle sættes ind. Nu er den så gal igen, kan mediet Journalista afsløre på baggrund af en aktindsigt.

Regionsrådsmedlemmerne har nemlig været på studietur til Holland, og her har de formået at brænde lidt over 300.000 skattekroner af.

På studieturen til Holland skulle regionsrådsmedlemmerne besøge sygehuse og andre aktører på sundhedsmarkedet.

Rejsen fandt sted i november 2019 og blev arrangeret af et privat konsulentfirma. Turen gik blandt andet forbi et af de førende hoteller i den hollandske by Leeuwarden.

Derudover aflagde regionsrådsmedlemmerne en række gode restauranter et visit, ligesom embedsmænd og politikere også brugte tiden på sightseeing i de hollandske byer, de besøgte.

Det er langt fra første gang, at regionsrådet i Nordjylland brænder hundredetusindvis af skattekroner af på dyre studieture.

Således kan Journalista berette, at regionsrådets politikere og embedsmænd i 2019 også var i Bruxelles og Alicante. Disse ture kostede henholdsvis skatteyderne 151.886 kroner og 106.337 kroner.